fredag den 15. marts 2013

Super Jeopardy Quiz - klik på dette link for at oprette din egen quizz.



Se et eksempel på en quizz her :)

Eleverne har i grupper af 2-3 elever fået tildelt fem kategorier. Til hver kategori skal de finde på fem spørgsmål og svar.

Derefter kan quizzes der på livet løs - både hvor klassen er delt i 2 hold og quizzen køres via projektoren, - eller hvor eleverne i mindre grupper quizzer rundt om deres computer.

Bonus - der er fantastiske lydeffekter i programmet....

Quiz

Mind42 test

Forslag til tværfagligt forløb i idræt og boogie...

Til musiklærerne - til et Disney forløb :-)

The song/movie...

Link til Bloggen til Web 2.0

Web 2.o Blog

Nem øvelse med bubbl.us og screnncast-o-matic.com

Jeg har lavet en nem øvelse i dansk, 1. g, hvor eleverne arbejder med retorikkens appelformer. Først laver eleverne et mindmap over appelformerne i bubbl.us. Derefter laver eleverne et screnncast i screencast-o-matic, hvor de præsenterer deres mindmaps. Denne øvelse sikrer, at alle eleverne får trænet deres evne til at formulere sig mundtligt omkring et fagligt emne.

Forslag til tværfagligt forløb i idræt og finsk

Har hun trusser på eller ej?.....

Guantanamera - rumba :-)
Buen viaje a Cuba para ti, Susanita -

http://www.youtube.com/watch?v=Z4e7VcnWCT0

Til Martin

Cubansk artist der kommer til KG den 4.4.13 og synger og spiller om Cuba.
Eric Mendez "Canto a Jesus"

Great Britain - Skriftlighed for elever

Jeg har forsøgt mig ud i en blog med en 2. hf klasse. Klassen skulle lave forskellige skriftlige opgaver alt afhængig af deres faglige kompetencer -derfor lærerdannede grupper

http://kg2p2013.blogspot.dk/2013/02/skinheads-in-britain.html

God rejse til Susanne :-)

Soundcloud, 2p kulturmøde/ Palæstina

Google docs brugt i 3gSPA

Fællesdoc til CUba

2p kulturmøde/ palæstina

2p kulturmøde/ palæstina
to indlæg om "Hvad handler Palæstinakonflikten om? - sammenfat hvad du ved indtil nu"
Indlæg 2 bedst og mest nuanceret.

En kursists bekendelser...

Jeg har desværre ikke lavet lektier - beklager... - men jeg har til gengæld store planer om i massivt omfang at bruge quizfunktionen i historieundervisningen på IB, hvor paratvidensfaktoren er i højsædet!

Men her er et sjovt link: http://denkorteavis.dk/2012/nogle-har-det-kun-i-munden/

Mange hilsener

Martin

SPanskhold blog oprettet

Lacalahills blog til 2gSPA

Billedkunst og design


Jeg ser en mulighed i at variere mine power points i bk og design via Prezi. Her et eksempel på temaet farver. Faren er at form overtager indhold.

http://prezi.com/xludrxyxq7lp/farver/


Jeg har også afprøvet forskellige mind maps og spurgt eleverne om hvad de foretrækker. Bubble.us er klar vinder. Den bliver afprøvet i forhold til elevernes eksamensprojekt på mandag.

Eva Bræmer-Jensen

torsdag den 14. marts 2013

Web 2 i musik og billedkunst

I musik kan eleverne arbejde i Google docs med deres afsluttende musikprojekt. Når de fremlægger musikanalysen skal hovedpunkterne sættes ind i en prezi. Her kan musikklippet fra Youtube ses online. Jeg har lavet et oplæg om musikprojektet med en prezi så eleverne kan se hvad man kan bruge det til. http://prezi.com/agb_pncqghup/edit/ Musik på B-niveau. Eleverne kunne træne den mundtlige eksamenssituation med at få en musikanalyse for hjemme, hvor de skal fremlægge analysen i en screencastomatic. På denne måde træner de det oplæg, som de skal holde til en eksamen. I billedkunst kan de arbejde med prezi til fremlæggelser af analyser af opgivne værker.

OPGAVE TIL PSYKOLOGI B

Opgave om Baumrinds opdragelsesstile

Introduktion: Diane Baumrinds har i USA foretaget en række undersøgelser af sammenhængen mellem forældres mådeat udøve omsorg og opdragelse på og konsekvenserne for børnenes udvikling og adfærd. Hun fandt frem til fire forskellige opdragelsesstile, baseret på forældrenes grad af krav til barnet samt forældrenes grad af involvering og lydhørhed overfor barnet.

Opgave 1: Få styr på teorien Beskriv hvad der er karakteristisk for hver af de fire forskellige opdragelsesstile samt hvordan det påvirker barnets adfærd. Den autoritære opdragelsesstil, den eftergivende opdragelsesstil(laissez-faire), den autoritative opdragelsesstil (demokratisk),den uinvolverede opdragelsesstil.

Opgave 2: Optagelse af video
a) Forbered et lille rollespil over hver af de fire opdragelsesstile, hvor forældrenes rolle og barnets adfærd tydeliggøres.
b) Optag rollespillet som en lille video på din telefon.
c) Læg videoen ind på en computer, så den kan vises via projektoren.

Opgave 3: Oplæg
a) Forbered en præsentation/analyse af jeres video. Det er vigtigt at I anvender de psykologiske begreber, som Baumrind anvender i sin teori.
b) Hold et oplæg for klassen hvor du kobler video og teori sammen.

OPGAVE TIL PSYKOLOGI B:
Screencast-O-Matic opgave om den moderne familie


Introduktion:
Screencast-O-matic er et program, der både kan optage lyd og skærmbillede på samme tid. I denne opgave, skal I forberede en præsentation med billeder, begreber og lydoptagelse, der beskriver karakteristika for den moderne familie.


OPGAVEN STEP-BY-STEP

Opgave 1: Den moderne familie Giv en karakteristik af den moderne familie. Du skal i din karateristik gøre brug af de faglige begreber, som teksten fokuserer på.

Opgave 2: Find billeder Find billeder på nettet, der illustrerer nogle af de væsentligste karakteristika for den moderne familie.

Opgave 3: Forbered screencast – et eller flere skærmbilleder, som du vil optage i din Screen-O-Matic præsentation.

Opgave 4: Forbered det du vil sige i din lydoptagelse – og optage derefter lydoptagelsen til dine screencasts via http://screencast-o-matic.com/ Send linket til optagelse til tbs@kolding-gym.dk